fără TVA cu TVA

Clasificari pentru Incaltamintea de Protectie

Cerinte pentru bocanci, pantofi si sandale de protectie marcate cu SB, S1, S2, S3, SP, S4, S5, O1 si O2, conform EN ISO 20345:2011.

Incaltamintea de protectie este reglementatat prin standardul EN ISO 20345:2011, care specifica cerintele pentru bocanci, pantofi si sandale de protectie. Probabil ca ati observat ca majoritatea articolelor de incaltaminte de lucru sunt marcate cu simbolurile SB, S1, S2, S3, SP, S4 sau S5. 

Ce inseamna aceste simboluri? Vom explica in cele ce urmeaza: 

clasificare incaltaminte protectie ISO 20345:2011Incaltaminte cu bombeu metalic:


Cel mai important factor in cazul unor incaltari de protectie este reprezentat de protectia impotriva socurilor mecanice. Astfel, intregul standard porneste de la codul de baza SB, care certifica faptul ca incaltamintea are in componenta un bombeu (metalic, compozit, din TPU sau aluminiu) rezistent la un impact de 200 de jouli si 15.000 de newtoni. 

 Incaltaminte SB: Incaltaminte cu bombeu rezistent la impact, talpa anti-derapanta 

 Incaltaminte S1: Incaltaminte cu bombeu rezistent la impact, talpa anti-derapanta, zona de acoperire a calcaiului inchisa, absorbtia energiei in zona calcaiului si proprietati antistatice. 

 Incaltaminte S1P: Incaltaminte cu bombeu rezistent la impact, talpa anti-derapanta, zona de acoperire a calcaiului inchisa, absorbtia energiei in zona calcaiului, proprietati antistatice, talpa rezistenta la penetrare. 

 Incaltaminte S2: Incaltaminte cu bombeu rezistent la impact, talpa anti-derapanta, zona de acoperire a calcaiului inchisa, absorbtia energiei in zona calcaiului, proprietati antistatice, rezistenta la penetrarea si absorbtia apei 60 de minute. 

 Incaltaminte S3: Incaltaminte cu bombeu rezistent la impact, talpa anti-derapanta, zona de acoperire a calcaiului inchisa, absorbtia energiei in zona calcaiului, proprietati antistatice, rezistenta la penetrarea si absorbtia apei 60 de minute, talpa exterioara in relief si rezistenta la penetrare. 

 Incaltaminte S4: Incaltaminte cu bombeu rezistent la impact, talpa anti-derapanta, zona de acoperire a calcaiului inchisa, absorbtia energiei in zona calcaiului, proprietati antistatice, rezistenta la penetrarea si absorbtia apei fara limita de timp. 

 Incaltaminte S5: Incaltaminte cu bombeu rezistent la impact, talpa anti-derapanta, zona de acoperire a calcaiului inchisa, absorbtia energiei in zona calcaiului, proprietati antistatice, rezistenta la penetrarea si absorbtia apei fara limita de timp, talpa in relief si rezistenta la penetrare. 

Vezi produsele de vanzare din sectiunea INCALTAMINTE DE PROTECTIE

Incaltaminte fara bombeu metalic:


 Incaltaminte OB: Incaltaminte cu talpa anti-derapanta 

 Incaltaminte O1: Incaltaminte cu talpa anti-derapanta, zona de acoperire a calcaiului inchisa, absorbtia energiei in zona calcaiului, proprietati antistatice. 

 Incaltaminte O2: Incaltaminte cu talpa anti-derapanta, zona de acoperire a calcaiului inchisa, absorbtia energiei in zona calcaiului, proprietati antistatice si rezistenta la penetrarea si absorbtia apei 60 de minute. 

Alte simboluri:


 SRA: talpa anti derapanta: placi ceramice acoperite cu lauril sulfat de sodiu 
 SRB: talpa anti derapanta: otel acoperit cu glicerina 
 SRC: SRA + SRB 
 P: rezistenta la penetrare 
 C: incaltaminte conductiva 
 A: incaltaminte antistatica

 

Vezi produsele de vanzare din sectiunea INCALTAMINTE DE PROTECTIE